Droom jij ook van een inloopkast?

12:44 04 oktober in Business

Bijna elke vrouw droomt er van… een inloopkast. Tegenwoordig is een inloopkast of walk-in-closet niet alleen maar een vrouwen ding maar het komt in steeds meer huishoudens voor. Een inloopkast is een ideale manier om je kleding op te bergen. Op een overzichtelijke wijze kan je t-shirts, broeken, pakken en schoenen opbergen. Als er genoeg ruimte is kiezen man en vrouw er vaak voor om een eigen deel te creëren.

De makkelijkste manier om een inloopkast te maken is door in de slaapkamer een kast te plaatsen met het open gedeelte naar de muur. Laat tussen het open deel en de muur een pad, hier kan je bijvoorbeeld ook een spiegel tegen de muur plaatsen. Op deze manier heb je op een makkelijke wijze een inloopkast gemaakt waarvan alle kleding niet uit de slaapkamer zichtbaar is. Een andere mogelijkheid is om een deel van de kamer af te timmeren en zo een inbouw kast te creëren.

De tweede manier om een inloopkast te maken is in een gang, bijvoorbeeld in de gang van de slaapkamer naar de badkamer. Als dit een algemene gang is dan is het aan te raden om deuren voor de kast te plaatsen, dit kunnen spiegeldeuren of schuifdeuren zijn.

De mooiste oplossing voor een inloopkast is natuurlijk een extra kamer inrichten als kast. Een kamer met inbouwkast naast de slaapkamer of tussen de slaapkamer en de badkamer is hier ideaal voor geschikt. Door deze kamer in te delen met inbouwkasten kan een inloopkast worden gecreëerd. Eén optie is om de kasten langs de wand te plaatsen. Op deze manier hou je ruimte in het midden van de kamer, en blijft het heel overzichtelijk. Door kasten overdwars in de kamer te plaatsen ontstaan gangpaden met kledingkasten. Deze manier om de kledingkasten in te delen vereist veel ruimte.

De indeling van een inloopkast kan volledig aan de wensen van de gebruiker worden aangepast. In hoge kasten wordt vaak gebruik gemaakt van een garderobelift. Een garderobelift is een kledingstang, een kledinglift dus. Doormiddel van een stang kan de kledingstang naar beneden worden getrokken. Zo kan men ook in hoge kasten gebruik maken van alle beschikbare ruimte. Daarnaast zijn er nog veel mogelijkheden. Een uitrekbare broekhouder is daar één van. Op deze manier hoef je broeken niet meer op hangers te hangen maar rechtstreeks op de broekhouder.

Een ingebouwde strijkplank kan ook erg handig zijn. In plaats van een lade kan dan een strijkplank uit de kast worden getrokken. Op deze manier kan men de kleding strijken en direct in de kast leggen.

Op internet is een ruim aanbod aan inloopkasten. Een veel gebruikt systeem zijn de PAX inloopkasten van de IKEA. Voor een simpele rechte kast is dit een perfecte oplossing. Wanneer de gebruiker wat meer wensen heeft kom je al snel uit bij op maat gemaakte inbouwkasten. Wij hebben al veel mooie inloopkasten gemonteerd bij onze klanten. En wat maken daarom ook graag een tekening en offerte als u een idee heeft.