About This Project

“De creativiteit en het ‘out of the box denken’ zijn voor mij de belangrijkste positieve punten wanneer ik aan de samenwerking met Delade denk. Er wordt aandachtig geluisterd naar de wensen en ervaringen van de ondernemer/opdrachtgever en het bureau komt met oplossingen die het effect en het ontwerp versterken.” Opdrachtgever Ferry van Houten over de samenwerking met Delade.

 

Restaurant het Bosch in Amsterdam bestaat ruim dertig jaar onder leiding van patron-cuisinier Ferry van Houten. In 2010 werd het oude pand compleet vervangen door een schitterend en eigentijds design gebouw ontworpen door de architecten Roeland Dreissen en Alex Jager. Modern, warm, met theaterkeuken en met veel glas voor een prachtig uitzicht op het Nieuwe Meer.

 

De styling en uitvoering is een samenwerking tussen Contrast Interior en Delade Interieurbouw. Centraal element in het restaurant is het matzwarte meubel, de centrale ‘machine’ waarin spoelkeuken, bijkeuken, receptie, kassa, open keuken met uitgifte en lounge een eigen plek en sfeer hebben gekregen. Zo ontstaat een herkenbaar element dat er vanuit elke hoek toch weer anders uitziet.

Project

Interieur voor restaurant het Bosch in Amsterdam

Opdrachtgever

Ferry van Houten, restaurant Het Bosch

Locatie

Amsterdam

Opdracht

Styling van het interieur, ontwerp en productie van meubels

Architect pand

DREISSEN architecten, JagerJanssen architecten

Date

2010

Category
Restaurant & Horeca inrichting, Stoffering